několik sportovních vozů Porsche vedle sebe na akci revhead society

Otevírání sezóny 2023

Report z naší tradiční akce, galerie fotek, video i info o novém webu

Máme za sebou už osmé otevírání sezóny, z toho potřetí se akce konala na trati Ecce Homo. Poprvé se nás tu sešlo docela málo, podruhé až moc, a teď, napotřetí, to bylo něco mezi. Což nám zjednodušilo organizaci a feedback od vás byl taky pozitivní. Zhruba 70 aut se ukázalo jako takový ideál.

Původně jsme se měli potkat už v dubnu, ale pár týdnů před akcí byl oznámen termín amatérských závodů na trati ve stejný čas, a tak jsme museli akci posunout. Osobně jsem to uvítal, protože jsem aspoň stihl dostat zpátky řidičák (dlouhý příběh, o tom někdy jindy), i když do poslední chvíle nebylo jasné, jestli se to povede. Na druhou stranu, těsně před novým termínem došlo k opravám povrchu, což znamenalo hodně štěrku na trati. To dost znepříjemnilo ježdění, a tak máme letos i minimum jízdních fotek. Druhý důvod je absence Vládi Gajdošíka, jehož objektiv v zatáčkách hodně chyběl.

Když jsme se s Jirkou v 9 ráno potkali, začali jsme poučeni z minulých akcí chystat parkoviště na co největší počet aut. Když jsme ještě v 9:40 stáli na parkovišti sami, proběhla nám hlavou myšlenka, jestli jsme to letos neutajili až moc? Nakonec ale byla účast ideální, a kvantitu vyvážila kvalita. Sešly se dvě Porsche 911 993, nechyběly ani 997 GT3 RS, 991 GT3, Targa 4S Heritage Design Edition, Cayman GT4 nebo Lamborghini Diablo VT, AMG GT-R, Lotus Evora a spousta dalších skvělých aut. BMW bylo tentokrát méně, ale rozmanitost větší: Z3 M, Z4, M2, M3, M3 Touring, M4 i M5. Celá akce se podařila bez jakýchkoliv incidentů a sice se přijeli podívat policajti, ale byli velmi v pohodě. Počasí taky na jedničku.

Tentokrát jsme se pokusili o trochu víc profi přístup a na jídlo jsme měli objednávkový formulář. Ten se nakonec osvědčil, burgery byly překvapivě dobré a tak jediným problémem bylo zdržení v doručení. Za to se omlouváme, ale nebylo v našich silách to ovlivnit. Druhý formulář měl ozvláštnit program anketou o nejlepší a nejhezčí auta srazu. Ten se naopak neosvědčil a příště musíme vymyslet jiný způsob. Ukázalo se, že v jeden moment se nedá organizovat parkování, fotit, řešit oběd a ještě vyfotit a nahrát fotky všech aut na web. Příště zvolíme jiné řešení, nicméně anketa měla pozitivní ohlas a přinesla docela zajímavá data.

Zdaleka nejvíc vás zaujalo Porsche 997 GT3 RS, které získalo nejvíce hlasů ve všech kategoriích (kromě hot hatche), ale dali jsme podmínku, že jedno auto může vyhrát jen jednou, a tak jsme mu dali hlavní cenu “nejlepšího auta dne“. Bylo následováno zeleným AMG GT-R a na třetím místě shodně červená 911 GT3 (991), RUF 993, M3 a M3 Touring.

Vítězné 911 GT3 RS

Nejhezčí auto srazu vyhrál těsně RUF 993, následovaný zeleným AMG GT-R, žlutou 993 a pak shodně 911 GT3 (991), BMW M2 a BMW M3.

Nejelegantnější bylo jednoznačně žluté Porsche 993 Carrera RS, následované Targou 4S Heritage a Rudovým Speedsterem a pak krásnou M5 Competition.

U Hot hatchů to bylo těsně mezi modrým Golfem R, modrou i30N a čeným Meganem RS, který nakonec vyhrál. Zajímavostí byla i žlutá Fabia RS od Relegends hned na 4. místě.

Kromě kategorií, ve kterých nakonec hlasovalo 65 z vás, jsme si dovolili udělit i speciální cenu organizátorů Marvinovi 9912, který spoustu z vás svezl, a jehož červenou manuální GT3 991 mám stejně s Jirkou ze všech aut nejraději.

Pokud si chcete nedělní atmosféru připomenout, koukněte na video. Kompletní galerie najdete níže.

Galerie:


Mimochodem, nikde jsme to ještě nezmínili, ale na akci jsme zároveň oslavili 10. narozeniny revheadího projektu! ? A jako dárek si nadělíme nový web, který spustíme během tohoto týdne. Tohle je tedy poslední článek, který vychází na starém webu.

Po celou dobu byl Revhead absolutně nevýdělečný projekt, který nám nepřinesl ani korunu. Vše děláme ve volném čase a jen proto, že chceme, aby autařská komunita v ČR dál vzkvétala. Čím víc nás bude, tím později nám tu naši nekorektní vášeň zakážou. ?

Nicméně, účet za celý projekt už se pohybuje v nižších desítkách tisíc. Nikdy jsme nikoho o nic nežádali a dál hodláme s webem i s akcemi pokračovat. Ale pokud byste nás chtěli podpořit, založili jsme účet vyhrazený jen k tomuhle projektu. Tady je jeho číslo: 2587773019/3030.

Potěší nás každá koruna, ale je to samozřejmě absolutně dobrovolné. Všechny případné příspěvky využijeme jen k plánování dalších akcí a provozu webu.

Moc díky, že jste v tom s námi. A že jezdíte na naše akce. Vážíme si toho!

Total
0
Shares
Mohlo by se vám líbit