Ferrari 458 a Porsche Spyder zaparkované v mlze

Uzavírání sezóny 2022

Když se sejdou fajn lidi, jde si užít i velmi zamračený den

Letošní Uzavírání sezóny 2022 bylo tak trochu jiné – přesně v duchu “čím víc toho plánujete, tím víc se toho nepovede”. I tak se akce překvapivě vyvedla a znovu se potvrdilo, že když se sejdou fajn lidi, jde si užít i velmi zamračený den.

Vycvičeni z minulých let jsme letos začali plánovat mnohem dřív. S některými “štamgasty” jsme potvrzovali účast snad už v srpnu, projížděli jsme poznámky z předchozích akcí a celý říjen jsme denně hypnotizovali předpověď počasí. Ta se průběžně zlepšovala a den před akcí signalizovala “jasno a 19 stupňů”. Všechno vypadalo tak dobře, že jsem začal cítit průšvih…

Nejdřív se z akce omluvil Ruda, který u svého Speedsteru vždy nabízel kafe. To jsme se snažili sehnat jinak, ale bez úspěchu. A podnik, ze kterého jsme minule objednávali burgery, byl mimo provoz. Pak jsem se dozvěděli, že se neukáže ani Vláďa Gajdošík, který měl vždy největší sbírku parádních fotek. Já jsem zase musel vzdát focení z dronu, protože ten skončil v servisu, a taky jsem řešil problém s autem. Další rána přišla den před akcí, kdy Jirku, hlavního organizátora, přepadl bacil a svou účast odpískal. No a korunu všemu nasadilo “jasno a 19 stupňů”, které se konalo téměř po celém Česku, jen ne na Ecce.

Počasí

Už po cestě z Brna do Olomouce mi nízké mraky kazily náladu, ale nějak se jet dalo. Ve Šternberku už to byl jasný průšvih a čím dál jsem stoupal po trati Ecce Homo, tím hustější mlha byla. Na parkovišti bylo vidět maximálně nejbližších 5 aut, takže nově přijíždějící auta jsem posílal do “bílé tmy”, aniž bych tušil, jestli tam ještě najdou místo…

S každým přijíždějícím autem ale rostla radost. Je vidět, že jste srdcaři a ani mlha vás neodradí. Už za chvilku jsme měli na parkovišti pár krásných 911 GT3, Porsche Spyder, 3x EVO (VII a IX), Caterham, dva Lotusy, 458 Italii, AMG GT, spoustu Mkových BMW i hot hatchů, a tak bylo zase na co koukat. Po poledni se i jezdilo, přestože naděje, že by se mlha odpoledne mohla zvednout a konečně jít do háje, se pomalu rozplývala. Aspoň nám to umožnilo tipovat auta podle zvuku, což je radost, kterou si musíme před nástupem doby elektrické ještě užít! 😉

Sám jsem si ještě užil menší sypačku během obědové pauzy, kdy jsme se vydali na nedaleký hot dog. Po hodině intenzivního (ale marného) snažení udržet se BMW M3, M4, Panamery GTS a Ferrari 458 v mé Z4 se ukázalo, že tak “nedaleký” nebyl, protože jsme skončili až ve Velkých Losinách, na dohled od Červenohorského sedla. Ale nově objevené silnice v okolí Rýmařova za to stály. A ten párek nakonec taky.

Po návratu už byla učast o dost menší a tradiční skupinové foto jsme letos museli odpískat. I tak Uzavírání sezóny 2022 hodnotím pozitivně, byl zase trochu jiný a to vůbec není špatně. Díky všem, kteří se ukázali, a těšíme se na vás zase na jaře!

Díky taky všem fotografům, hlavně Míše Lekešové a Tomášovi Hášovi! Níže najdete odkazy na jejich galerie z Uzavírání sezóny 2022. Stačí kliknout na tlačítka pod náhledovými obrázky:

Total
0
Shares
Mohlo by se vám líbit