Několik sportovních vozů vedle sebe

Uzavírání sezóny 2023

Když auta nejsou z cukru.

Letošní ukončení sezóny se neslo v duchu pravého podzimního počasí, kdy ráno bylo těsně nad nulou a trať Ecce byla mokrá a plná listí. Už nás tahle loterie s předpovědí počasí moc nebaví, protože v sobotu i v pondělí bylo nádherně, ale náš sraz byl v neděli. 😅 Po diskuzi zkusíme příští zavírání sezóny posunout o pár týdnu dříve a do odpoledních hodin, protože nás vypeklo počasí i minulý rok.

Nicméně i v ne úplně ideálním počasí se nás sešlo celkem dost. Účast typujeme kolem asi 40 až 50 členů. Tentokrát převažovaly vozy asijské provenience v čele s parádním Nissanem Skyline R34.

Nezklamali ani kluci z Relegends, kteří dostali svému názvu a auta opravdu vrací zpět na silnice za jakéhokoliv počasí. Jejich krásně modrá Audi RS2 šla příkladem. Zvuk pětiválce s motorem upraveným od Porsche je u tohoto kombíku výjimečný. Zajímavý byl také Opel Calibra 4×4 Turbo, který v době kolem milénia byl snem nejednoho mladého kluka, ale teď jej vidět na cestě není úplně obvyklé. 

Z hlediska dalších, ne úplně obvyklých aut, se vyskytl Jaguar XJR nebo Volvo S60 Polestar. Dokonce jsme měli i elektrickou premiéru, když se objevil Ioniq 5. Porsche bylo jen jedno a Mkových BMW jen M2, M6 a M3 e92. Většinu exkluzivních a „placatých“ aut majitelé nechali v teple svých garáží. A to byla chyba! Vlhký a kluzký povrch byl ideální pro vyzkoušení vlastností vozidel. Ty, které baví balancovat na hraně přilnavosti, tak nemuseli dosahovat kosmických rychlostí a vše se dělo hezky pod kontrolou. Upřímně jsem těchto podmínek moc rád využil a trať si projel vícekrát. Mohl jsem si tak vyzkoušet různé přístupy v ovládání a sledovat chování auta za snížených adhezních podmínek. 🐟

Odpoledne se i počasí trochu umoudřilo a tak na naše tradiční závěrečné foto jsme se dočkali i slunečních paprsků.

Většina fotek už proběhla Instagramem a Facebookem, ale plnou galerii najdete ještě na linku níže. Děkujeme i za fotky od Míši, její galerii najdete taky níže.

Všem díky za účast a sledujte naše kanály (ideálně skupinu Revhead Society na Facebooku), protože zvažujeme ještě menší vánoční setkání. 🎄☃️😅

Total
0
Shares
Mohlo by se vám líbit