Několik starších vozů BMW vedle sebe

Legendy 2023

Krátký report a fotky z akce

Po dlouhých 4 letech jsme se opět vydali na motoristickou slavnost Legendy. Ta se opět konala na výstavišti v Holešovicích a zase bylo na co koukat.

Tentokrát bylo to nejzajímavější ve 3 menších halách, zatímco hlavní budovy výstaviště prochází rekonstrukcí. U hal se ale tvořily fronty, což byla hlavní piha na kráse letošní slavnosti. Bohužel je to z pochopitelných důvodů. Klimatické šílenství a extremistické projevy už se dostaly i k nám a naprosto chápu, že zabezpečení vozů ze soukromých sbírek nechtěli pořadatelé podcenit. Ostraha byla tentokrát všude vidět.

Venku už to ale byla klasická slavnost jako vždy. Velké prezentace měly automobilky jako Ford, Škoda, Toyota a Mercedes-Benz. Nejvelkolepější “stánek” měl ale Hyundai, včetně jednoho z největších lákadel – konceptu N Vision 74. Mercedes ukázal nové C AMG, Ford nový Mustang. Velkou pozornost vzbudila i Praga Bohema. Kromě automobilek se prezentovaly i kluby a majitelé – za zmínku stojí BMW, Honda, Fiat a další.

Trochu trapně působila mezi hrdými majiteli, kteří vystavovali své opečovávané a vymazlené kousky, i přítomnost Policie se zabaveným Ferrari 458. S trochou nadsázky je to jak jít na sraz s ukradeným autem, ale co už.

Největší legendy ale čekaly ve výše zmíněných halách, zaměřené na tři témata: německé hvězdy, ferrari a pavilon rychlosti. V tom něměckém se ukázalo mimo jiné i Porsche 911 Dakar, v italském určitě nejvíce zářila Daytona SP3 a v pavilonu rychlosti stálo za zmínku minimálně Pagani Huayra. Však koukněte na fotky. Každopádně, za mě opět spokojenost a těším se na příští rok.

Total
0
Shares
Mohlo by se vám líbit