dva červené sedany amg na akci Legendy 2019

Legendy 2023: Na co se těšit?

Letos jsou hlavním tématem Německé hvězdy.

Poslední květnový víkend se v Praze znovu uskuteční motoristická slavnost Legendy, která letos oslaví 10. výročí. Můžeme se těšít na více než 1000 exponátů, od automobilek i od více než 750 soukromých sběratelů. Letos jsou hlavním tématem Německé hvězdy. Zajímavostí bude ale mnohem víc.

Velmi silnou účast bude mít již tradičně Mercedes-Benz. Oficiální českou výstavní premiéru si odbyde nový Mercedes-AMG C 63 S E Performance a ukáže se i Mercedes-AMG S 63 E Performance s přeplňovaným čtyřlitrovým osmiválcem. Ze starších legend asi nejvíc zaujme „Rudá svině“ 300 SEL 6.8 AMG nebo model C 36, první sériově vyráběné AMG. Mimochodem, osud originální Rudé svině není znám, takže vystavena bude jen autentická replika dokončená přímo automobilkou.

V „Německém pavilonu“ bude Mercedes pokračovat s klasickým SL 600 s fascinujícím 7,3litrovým dvanáctiválcem, zatímco my budeme zamilovaně koukat na BMW M3 CSL E46 a M3 E30. Placatější kousky najdeme v Pavilonu supersportů (45 aut) a Pavilonu Ferrari (10-15 aut). Mezi další taháky bude patřit česká premiéra nového Mustangu GT 5.0, šíleného supersportu Praga Bohema a naživo se ukáže i koncept Hyundai N Vision 74! Velké zastoupení, včetně vlastního pavilonu, budou mít letos také motorky.

K vidění bude i spousta závodních vozů a závodníků. Proběhne i soutěž krásy a elegance, ve které se bude vybírat mezi 50 nejelegantnějšími vozy, a jistě se dozvíme něco zajímavého od osobností na pódiu.

My se na akci opět chystáme, tak se třeba potkáme. ? Pro inspiraci, dojmy a fotky z předchozích ročníků najdete tady.

Rychlé info:

Kdy? 27.-28. května 2023
Kde? Výstaviště Holešovice, Praha
Za kolik? Základní vstupné je za 600 Kč,
zlevněná (studenti, senioři, doprovod ZTP/P) za 300 Kč a děti 6-15 let za 100 Kč.

Vstupenky koupíte na webu legendy.cz

Total
0
Shares
Mohlo by se vám líbit