BMW i3 během české premiéry

BMW i3 – první dojmy z české premiéry

Nahlédnutí do budoucnosti?

V pátek proběhla v pražském Intercontinentalu premiéra BMW i3, přináším první dojmy. Koncept i3 společně s atraktivnější i8 už několik let brázdí všechny světové autosalony a čekání na sériovou podobu trvalo skoro tak dlouho, jako v případě Lexusu LFA nebo Toyoty GT86. Japonci to však hnali ještě dál, ale čekání se vyplatilo. U i3 ještě uvidíme.

Seriová verze se od konceptu moc neliší a vypadá hodně zajímavě. Na ulici bude i3 naprosto nepřehlednutelná a myslím, že to bude platit ještě 5 let po premiéře, protože to rozhodně nebude masové zboží a neokouká se. To je asi hlavní deviza i3 – naprostá originalita.

BMW i3 premiera CZ

Zatím jsem se s ní nesvezl – to bude možné až od 19. listopadu, kdy bude zahájen prodej v ČR. Takže jak jezdí na obrovských tenkých kolech vám neřeknu. Ale fakt mě to zajímá. Takže spíš jen pár statických dojmů – interiér je hodně prostorný, ale kufr velmi malý. Plasty působí hodně eko dojmem, ve dveřích jsou hodně tvrdé a štvaly by vás i u korejského mini za 150 tisíc. Design interiéru jako úplná sci-fi moderna nepůsobí, oproti exteriéru je to skoro nuda.

Zajímavé je, že v ČR budeme moct i3 kupovat jen u Inveltu – tedy v Praze a Plzni. V Brně nebo Ostravě jich tedy moc nepotkáte, protože tam za a) z Prahy nedojedou a za b) tam nebude možnost servisu. O ceně a efektivitě jsem se už rozepisoval tady. Takže jen zopakuju svůj názor – je to zajímavý vůz, ale zatím ne pro tuhle dobu a pro tento trh. A trh rozhoduje – úředníkům navzdory.

BMW i3 premiera CZ
Total
0
Shares
Mohlo by se vám líbit