BMW M3 E46 na akci Legendy 2018

Legendy 2018

Letos jsme se vydali opět na Legendy. Ty se po pěti letech přestěhovaly do areálu výstaviště v Holešovicích a začínaly nově už v pátek.

Díky přesunu je nově všechno trochu blíž a výstava je přehlednější. Na druhou stranu, park v Bohnicích byl mnohem hezčí, důstojnější a nabízel mnohem lepší trať pro jízdy. A taky se do něj věšlo víc lidí, výstaviště praskalo ve švech. Navíc, teď nově byla ta nějvětší lákadla uvnitř v pavilonu, kde bylo špatné světlo, a bylo téměř nemožné je nějak rozumně vyfotit. Ani jejich rozmístění tomu moc nenahrávalo. Já vím – na výstavy se chodíme koukat, ne fotit – ale vážně to tak je? Najít člověk bez foťáku v ruce je na podobných akcích téměř nemožné, takže snad se jim vyjde vstříc v budoucnu.

Na Legendách se opět prezentovala řada automobilek a jako vždy jim kraloval Mercedes-Benz. Ten tuhle akci prostě chápe a vždy přiveze snad všechno zajímavé, co kdy ve Stuttgratu vyrobili. Naopak BMW, po těch rozpačitých expozicích v minulých letech, raději zcela rezignovalo a prostě se neukázalo. Jeho prapor opět drželi pouze soukromí majitelé, stejně jako u dalších automobilek. Ostatně, jejich auta patří na Legendách vždy k tomu nejzajímavějšímu.

Na improvizovaném “okruhu” ve východní části areálu se celý víkend proháněla řada aut, ale tady se nadšení taky nekonalo. Bylo vidět, že je hodně úzký a že má příšerný povrch, takže poskakující auta vzbuzovala spíš lítost. Navíc byla část výstavy uvnitř okruhu a tak se dalo dostat dovnitř a ven jen v pauzách, když zrovna nic nejezdilo. Díky tomu jsem byl “uvězněný” uvnitř zhruba 40 minut, kdy pořád dokola jezdily po okruhu 3 vozy. Moc jsem nepochopil, proč těch kol muselo být tolik – myslím, že na prohlédnutí vozu stačilo tak 2-3 kola, ne třicet.

Popravdě, po zhruba 2 hodinách jsem měl výstavy dost, tak jsem se sbalil a jel se raději projet po okreskách. Když se mě pak večer kamarád ptal, jaký byl Mercedes-AMG Project One, tedy hlavní hvězda výstavy, němel jsem mu co říct – já ho totiž neviděl a dodnes nevím, kam ho pořadatelé schovali. To, společně s faktem, že mi trvalo měsíc, než jsem něco sepsal, o mém zaujetí letošními Legendami říká vše. Příště nejspíš vynechám.

Pár fotek z akce tady:

Krátký report z největší tuzemské motoristické slavnosti
Total
0
Shares
Mohlo by se vám líbit