Audi Forum v Ingolstadtu - pohled na budovu zvenku

Audi Muzeum v Ingolstadtu

Tip na výlet pro příznivce čtyř kruhů

Z Mnichova se přesouváme do nedalekého Ingolstadtu. Cílem je návštěva Audi Fora a jeho součásti – Audi Muzeum, neboli oficiálně “Museum Mobile”. Ingolstadt je typické automobilové město – podobně jako v Mladé Boleslavi zabírá továrna snad půlku města. Koncentrace domácích automobilů je extrémně vysoká.

Ingolstadt je se svými 120 000 obyvateli poměrně kompaktní a je to takový můj ideál – ne moc velké, aby tam byly zácpy a nebylo kde parkovat, ale ani ne moc malé, aby tam byla nuda. Centrum je historické a skoro až kýčovitě hezké. Najdete tu velkou katedrálu, zámek i historickou pevnost, takže na víkendový výlet ideální destinace.

Audi Forum a Muzeum

V severní části města se rozkládá továrna Audi a na kraji komplexu Audi Forum. Ve srovnání s BMW Worldem, Porsche nebo Mercedes-Benz muzeem je to velmi malá budova s kruhovitým půdorysem a 4 patry. V každém patře je přibližně 10 vozů a pár motorek. Nejzajímavější je hned první patro/přízemí, kde se vozy hodně střídají – tentokrát tu byly koncepty Avus, první A8 (neboli koncept ASF) a A2.

V ostatních patrech jsou hlavně historické vozy značek, které se postupem času sjednotily do automobilky Audi. Forum je pěkné, moderní a kompaktní. Exponáty ale nejsou tak zajímavé, jako třeba v BMW muzeu a celou expozici projdete za hodinu. Na celodenní výlet to nestačí, ale aspoň vám zbude čas na zbytek města. Nebo můžete spojit Audi i BMW do jednoho dne – Mnichov je od Ingolstadtu nedaleko.

Hned vedle Audi Fora je showroom s „předávací části“, kde flotila různých A4, A5, A6 a A7 čeká na osobní převzetí novými zákazníky. Popravdě, všechny vypadají úplně stejně, což ještě umocňuje fakt, že žádné z nich nemá jinou než stříbrnou, šedostříbrnou nebo šedou barvu. Větší zosobnění nedostatku fantazie nebo humoru asi nenajdete. Nevadí, koukněte na galerii. Audi Muzeum si škrtáme a frčíme dál – do Stuttgartu!

Fotografie: AUDI AG a Revheadí archiv

Total
0
Shares
Mohlo by se vám líbit